Saturday, August 1, 2009

På stan med Designfragment

Min jakt på antika fynd på Hedens loppis slopades då jag brunchade med en vän och tidschemat blev lidande. Nu ångrar jag mig lite; Tänk om den perfekta stolen till sovrummet fanns där, väntandes på mig? Nåväl, jag hann med en rejäl runda på stan, dock utan några inredningsrelaterade köp. Jag hade hoppats att butikerna hade börjat fylla på med spännande höstnyheter, men några sådana såg jag inte skymten av, tyvärr. Däremot massor av annat fint!Design House Stockholm har en golvkudde vid namn Björk designad av Lena Bergström, och det bästa; En matchande matta- Hur läckert är det inte när golvkudden smälter in i mattan?
SIA-avdelningen fanns en fantastiskt fin soffa som hade varit i blickpunkten vart den än varit placerad. Däremot tyckte jag att den var lite dåligt stylad med två fattiga kuddar!Åhléns lockade denna fiskbensmönstrade pläd på mig, även om jag är på jakt efter en mer färgglad pläd till vår ljusgrå soffa. De hade även nya kontorsmaterial i sortimentet i akryl/plexiglas, något som jag har en förkärlek för.Den omtalade glaskupan för bara 159 riksdaler finns fortfarande kvar, och jag klappade litegrann på sänglakan från Empire. Vi har en grårandig uppsättning som är underbart att sova i!Och en av rundans höjdpunkter; Inredningsmagasin på Pressbyrån. Livingetc och 25 Underbara hem fick följa med hem. Sammanfattning; En bra runda, även om Göteborg bjöd på en rejäl folkmassa att trängas bland.

Bilder privata.

5 comments:

 1. Mysig dag du haft! Plexiprylarna på Åhléns måste jag kolla upp, tack för tipset!

  Smart hylla i förra inlägget!
  Kram

  ReplyDelete
 2. Ja det kliar i fingrarna och i så önskar man MASSOR med pengar i plånboken så man kunde spendera lite av allt det snygga

  Tack för fin inspiraion


  Maliin

  ReplyDelete
 3. Vilka fina tips! Ska också kika på plexiförvaringen - det var alltså ur Åhlens egna sortiment och inte Mujis?
  Jag måste bli bättre på att komma ihåg att ta med kameran på shoppingrundorna för såna här inlägg är jättekul verkligen! :-)

  ReplyDelete
 4. Sandra, jag är nästan helt säker att det är Åhléns egna sortiment. Det var iaf inte Muji, och inte heller Ordning & reda.. får nog ta en närmre titt nästa vecka! :)

  ReplyDelete
 5. Hej, Maria heter jag och kommer oxå från Ggb, jag har precis hittat hit och jag är redan inspirerad, fin och kul blogg! Jag undrar om du skulle kunna skriva ut priser på det du tipsar om och fotar i från affärer så man direkt kan se om det är aktuellt att inhandla;)

  ReplyDelete