Monday, October 5, 2009

Mer glamour åt folket med Baroque 'n' rollNär jag läste på Elle Interiör om Baroque 'n' roll, kom jag att tänka på vår fåtölj som vi fick tag på hos Lauritz för något år sedan. Det är en äldre fåtölj som har målats i en högblank svart färg och klätts om i svart sammetsliknande tyg. Vi tycker att den tillför något extra till ett tråkigt hörn i vardagsrummet och är väldigt glada för den.
Men jag är också medveten om att många är av åsikten att det är något av en mindre slakt att göra om äldre möbler på detta sättet. Jag förstår och respekterar den åsikten, men tycker samtidigt att det är ett trevligt återbruk att ge en gammal fåtölj nytt liv på detta sättet. Vad tycker ni?

Bilder privata.
When I read about Baroque 'n' Roll at Elle Interiör, I came to think of our chair that we found at the danish site Lauritz that has online-auctions for antiques, that we came across a year or so ago. It's an older chair that has been painted a high-gloss black and upholstered in a velvet-like fabric. We think that it adds some life to a boring corner in the livingroom and cherish it every day. But I am also aware and respect the opinion that this is considered sort of a slaughter to remake furniture in this way. I, on the other hand, think that it is a nice way of giving old furniture new life. What is your opinion?

Pictures my own.

6 comments:

 1. Den är ju helt underbart snygg! Den skulle jag vilja äga! Håller med dig, inte är det slakt - det är att ge den nytt liv.
  Funderar på att måla en gammal kryddlampa högblankt svart och ha i vårt gammeldags kök. Tror det blir riktigt läckert! Skulle aldrig hänga upp den som den är, en tråkig ofärgad furu. ;)

  ReplyDelete
 2. Hej Petra!
  wow älskar er fåtölj så himla läcker..jag tycker att mötet mellan gamla möbler o nya tyger/färger är det som gör det så "hett" coolt att just blanda de..men de klart att man inte tar en antik 1700-1800 tals möbel gör om...men dessa 1900-tals enklare varianter som man hittar till billig peng..de ju kontraserna som gör "DET"..spännande med din stol..tror att den blir fin i vitt tyg...guld stomme el vad du nu hittar på..ha fin v..kram //E

  ReplyDelete
 3. Såååå snygg!! Har själv varit inne på lauritz och funderat att hyra en bil och åka ner till Danmark, för det är ju där de flesta i denna stil finns!!! Jag tycker absolut man kan göra om äldre möbler med färg och tyg. Man kanske inte väljer en äkta sengusttaviansk möbel för multum, utan går på dessa stilmöbler!!!!
  Härlig blogg du har, hittade hit från DesignbyE!!
  Hoppas du får en fortsatt härlig vecka!
  Kram//Ulrica

  ReplyDelete
 4. Jag tycker att den är grymt cool och härligt svulstig. :-)

  ReplyDelete
 5. wow, va läckert,som en sexig svart linne med spets på! fint! önskar dig en skön fortsatt vecka!

  ReplyDelete
 6. Hej Petra!
  Jo de fanns en hel del jag velat haft..som vanligt..hi hi..ok då bor du perfekt,jag har ju bara en liten övernatt lgh i gbg men letar byte till större,bor annars i skövde..svårt hitta byte men de ger sig..vi får ta en fika nån gång snacka inredning,,många bloggare har ju träffar har jag sett,,borde vi ha vi som bor typ runt gbg me..hoppas du får en skön helg o att ditt projekt "stolen" går fint..kram E

  ReplyDelete