Sunday, July 26, 2009

Designfragment etsar glas

Idag var det stora dagen D för glasetsning! Jag har varit så trött på att ha tvättmedlet och sköljmedlet i sina oattraktiva förpackningar, så tanken var att få ett par fina burkar och en glasflaska i deras ställe, som jag har skrivit om förut.


Först och främst hade jag införskaffat glasburkar och glasflaskor, vinyl, etskräm från Ebay och ett teckensnitt som inte var alldeles för prydligt med räta linjer, för då hade jag garanterat gjort bort mig på den punkten.


Jag tvättade av ytan jag ville fästa vinylen på med T-röd.Jag skar sedan ut bokstäverna i vinylen och fäste dem där jag ville placera texten, och använde tejp för att få till en ruta som begränsar ets-området. Sedan applicerade jag krämen över texten och glaset (Tog en bild på detta som jag råkade radera, men ni kan säkert föreställa er) och lät det verka i tio minuter. Sköljde sedan av krämen och torkade av.


Et voilá! Det färdiga resultatet!

Texten syns inte lika väl på flaskan med sköljmedel, men jag försäkrar er om att det ser likadant ut som burkarna. Domen; Om jag hade hittat färdigskurna bokstäver i vinyl hade det blivit mycket mer jämnt, men jag är absolut nöjd då jag inte är någon pysslare och att det var första försöket. Det blir garanterat fler försök!

Bilder privata.

4 comments:

 1. Vad kul det ser ut! Verkar inte särskilt svårt och fint blev det ju också. Man kan inte tro att det går att göra sådant själv. Jag blir lite frestad att pröva. Det måste väl finnas att köpa på Panduro!?
  Kram

  ReplyDelete
 2. Vilket fint resultat!
  Vilken trevlig blogg du har, hittade hit via Room bye Sofie:-)

  Josefine- At home

  ReplyDelete
 3. Snyggt!
  Går det att göra tvärtom sas.
  Att det enbart är bokstäverna som etsas?

  ReplyDelete
 4. English please! I'm dying to try this project!

  ReplyDelete